4 Eylül 2012 Salı

YETENEK KAZANDIRAN OYUNLAR

Sitemizdeki barbie giydirme oyunları oyunlarının çocukların beden ve ahlak gelişimine katkıda bulunarak onları iyi huy edim ve alışkınlık kazanmasını sağladığını biliyor muydunuz? Evet, yanlış duymadınız. Çocuklar, aynı zamanda oyunla o çok sevdikleri çizgi film kahramanı Barbie’yi giydirmenin verdiği coşku ve sevinç duygusuyla ünlü bir modacı edasıyla harikalar yaratırlar. Bide şu açıdan bakın Çocuğa güçlükle öğretilen pek çok kural ve kazandırılmaya çalışılan alışkanlıklar bu tür oyunlar sayesinde daha kolay öğretilmektedir. Çünkü bu oyunlardaki çizgi film kahramanı artık çocuğun bir parçası olmuştur. Çocuk oyun sırasında kendisine rol model seçtiği karakterlere yakınlaştığını hissetmek onları daha çok mutlu eder.

Çocukların yine en çok ilgisini çeken oyunlardan biri olan kuaför oyunları çocukların özgüveni sağlam, kendine güvenen bir birey olma yolunda ilerlemesinde büyük rol oynar. Kuaför oyununda salonunuza gelen kızların hepsi çok havalı Güzel olmak onlar için çok önemli. Kimisi saçlarına fön çektirmek istiyor kimisi boyatmak kimisi de baştan aşağı yenilenmek. Sizin hünerli ellerinize bıraktılar kendilerini Bir çocuk için kendi emeği ile ortaya güzel bir şey çıkarmak ona özgüven kazandırır. Bu sayede çocuk anne veya babasına en sevdiği oyunu açıklaması ve oyunda yaptığı güzel şeyleri göstermesi için bir fırsat sunar.

Yaratıcılığın gelişmesinde en önemli bir rolü olan kız giydirme oyunları ile çocuklar hayal gücünü geliştirerek oyuna kendinden bir şeyler katarlar. Hemen oyuna başlayıp kızların kıyafetleri için seçim yapmaya başlamalısın. Çünkü bu kızlar bir an önce en güzel şekilde giyinip dışarı çıkmak istiyorlar Giydirme oyunları ile çocuklar oyun oynayarak hem öğrenir. Hem doyasıya eğlencenin tadını çıkarır. Çünkü çocuk için eğlenerek öğrenmek onların bilgileri daha kolay öğrendiklerini kalıcı olarak hatırlamasını sağlar. Oyundaki kızları giydirerek yeni bir görev üstlenen çocuk o görevi sonuca götürerek tutarlı şekilde düzenleme yeteneği de kazanış olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder