3 Eylül 2012 Pazartesi

ÇOCUKLARA BİLGİ VE BECERİ KAZANDIRAN OYUNLAR

Hayatlarının her alanında sıkıcılığı aşılarak, oyunlar ile eğitim sürecini çocuklar için eğlenceli ve cazip bir hale getirilen makyaj oyunları çocuklar için sadece çekici ve cazip değil ayrıca öğrencilerin becerilerini geliştirmeye yardımcı, olan bir oyun türüdür. Makyaj oyunları oyun içindeki konu alanına göre malumat ön bilgi ve İmgeleri içinde taşıyan türde bir oyundur. Makyaj oyunları eğitimsel olduğu için, çocuklara hoşça vakit geçirmesini sağlayan oyunlardır. Makyaj oyunları oyun içinde gerçekleşen etkinlik ve faaliyetler çocuklara çeşitli bilgiler öğreten veya önceki bilgileri pekiştirip artırmaya yönelik bir oyundur.

Sitemizin en sevilen oyunlardan biri olan giysi giydirme oyunları çocukların oyun içinde algılama ve kavrama yeteneğinin gelişmesini sağlar. Oyun içindeki düşünme ve karar verme yeteneklerini geliştiren giysi giydirme oyunları belirli çocukları eğlendirirken öğretmeye yönelik tasarlanmış öğrenme ortamlarıdır. Giysi giydirme oyunları oyunlarında modaya göre giyinmeyi öğrenirler. Bunun yanı sıra giysi giydirme oyunları özelliklerin yanında bilinmeyen sonuçlar karşısında birçok alternatif, seçenekler ve çözümler bulmanıza fırsat sunar. Çocuklar için oyun içinde karar verme becerisinin gelişmesi çocuğun kendisine olan özgüvenini kazanmasını sağlar. Buda ana yönde öncelikle çocuğun zekâ gelişimini olumlu yönde etkiler. Bu da çocuğu derslerinde başarılı olmasını sağlar. Sosyal yaşamında çocuğu daha aktif bir hale getirir.

Çocukların becerilerini gelişmesinde önemli bir rolü olan giydirme oyunları oyunları çocukların yoğunlaşma ve beyin - el eş güdümlerinin gelişmesini sağlayan oyunlardır. Giydirme oyunların da çocukların düşünme yeteneği kazanması yönünde çok faydalıdır. Çocuklar giydirme oyunları ile çok hız ve çevik olmayı öğrenir. Giydirme oyunları sitemizin en çok sevilen türlerinden biridir. Giydirme oyunları çocuğu yakın ve sosyal ortamlarda aktif olmasını sağlar. Çocuklar oyun içinde aldığı görevlerle sorumluluk alır, toplum içindeki kuralları öğrenir. Giydirme oyunları çocuklara Görüş, düşünüş duygu ve ilişkiler açısından kontrol kazanmasını sağlar. Çocuklar bu şekilde yeni bilgi ve beceriler kazanmış olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder